Overzicht van kennisbank onderwerpen op de ledensite
Op het gebied van alle financiële zaken in Spanje kan Spanje Info uw vraagbaak en informatie voorziener zijn.

Onze kennisbank bevat onderwerpen als:
en vele andere onderwerpen.

Alles over uw auto in Spanje, het aanhouden van uw Nederlandse rijbewijs, verzekeringsproblemen met een auto in Spanje en nog heel veel meer.

Behandeld worden o.a. de volgende onderwerpen

EN NOG HEEL VEEL MEER...................

Wij informeren u niet alleen, maar wij adviseren u ook in deze zaken en indien gewenst begeleiden wij u ook bij de aankoop of verkoop van uw auto, de invoer van de auto, het verzekeren van de auto en het verlengen of omruilen van het rijbewijs.


Misschien wel het belangrijkste onderwerp voor mensen die tijdelijk of permanent in Spanje verblijven.

Het is dan van groot belang, dat je volledig op de hoogte bent van de fiscale regelingen en de mogelijkheden en onmogelijkheden op dit gebied.

Onze kennisbank behandeld de volgende onderwerpen:

Natuurlijk hebben wij ook hier nog meer onderwerpen in de kennisbank, maar wat belangrijk is, dat wij u met onze specialisten kunnen helpen op alle fiscale gebieden, inclusief de verzorging van de aangiften.
Een NIE nummer aanvragen in Spanje
Bij emigratie naar Spanje of wanneer u bijvoorbeeld onroerend goed koopt in Spanje dient u een NIE nummer aan te vragen. Vergelijkbaar met het Nederlandse SoFi-nummer, tegenwoordig het Burgerservicenummer.

NIE "Verblijfsvergunning" in Spanje
Europese toeristen die minder dan drie maanden in Spanje verblijven dienen slechts in bezit te zijn van een geldend reisdocument, maar als u meer dan 3 maanden in Spanje verblijft, dan...................

Inschrijven bij de gemeente
U dient zich in te laten inschrijven bij de gemeente in Spanje, bij de burgerlijke stand (Registro Civil). Dat is meestal in het gemeentehuis (Ayuntamiento) van uw woongemeente.

Aanmelden / inschrijven
Welke documenten zijn nodig voor verblijf in Spanje voor tijdelijk of permanent ?

Integreren.
Emigreren naar Spanje betekent ook integreren in de Spaans gemeenschap, wij informeren u hier verder over.


Enige jaren geleden liepen er flink wat charlatans in Spanje die zich makelaar of onroerend goed verkoper noemden. Vaak mislukt in Engeland, Duitsland, België of Nederland in een totaal ander vak, reizen deze lieden af naar Spanje waar ze zonder enige opleiding of kennis, gelokt door het grote geld een winkeltje huren en een inmobiliaria (makelaarskantoor) beginnen.

Spaans spreken ze amper, kennis van de Spaanse wetgeving is totaal afwezig en de te verkopen huizen doen ze op in een bar, waar veel buitenlanders komen en waar altijd wel een Nederlander, Duitser of Engelsman is die zijn of haar huis wil verkopen.

Nu nog even snel een website maken waar wat huizen op geplaatst worden en klaar is Kees (of John of Dieter!)

Nu dankzij de crisis zijn er inmiddels heel wat van deze lieden verdwenen, maar toch blijft het oppassen met wie u zaken doet in Spanje (of in Nederland of België).

Laat u niet beetnemen, werk niet met onbetrouwbare of ondeskundige mensen, maar laat u door ons uitgebreid voorlichten, voordat u op zoektocht gaat.

Als lid krijgt u antwoord op al uw vragen en kunt u de gehele aankoop door een professional laten afhandelen.  Wij zijn geen makelaar en verkopen u geen huizen, hoewel onze onroerend goed  adviseur vroeger wel makelaar was met een officieel GIPE diploma en toelating(asociado no. 3382).

U heeft jaren lang gedroomd en gespaard voor de realisering van uw eigen paradijs onder de Spaanse zon. Laat ons u helpen om die droom waar te maken en u te behoeden voor een nachtmerrie.

Wij kennen de wetten, weten de trucjes van de minder betrouwbare verkopers of makelaars en sprekend naast uw eigen taal ook perfect Spaans.
 
Wonen en leven in Spanje raakt ook geheel andere zaken waar je uitgebreide informatie voor nodig hebt, zoals:

En zo kunnen wij nog een tijdje doorgaan.

Zorg ervoor dat u goede informatie krijgt.

Dus wordt lid van Spanje Help Desk.

De Spaanse gezondheidszorg is op hetzelfde of soms hoger niveau dan in Nederland, als je de lange wachttijden bij de dokter en in het ziekenhuis voor lief neemt.
Alternatief is om een privé verzekering te nemen, waardoor je bij andere artsen komt, die jouw taal spreken en in privé klinieken waar geen of zeer korte wachttijden zijn.

Wij bespreken o.a.

 sociale verzekeringsstelsel
 ziektekosten
 arbeidsongeschiktheid
 pensioen in Spanje
 sociale diensten
 AOW in Spanje
 Pensioenuitkeringen
 Autonomo
 Werknemersverzekeringen

Algemene informatie over Spanje

Overzicht van de Spaanse staats, provinciale en locale instanties
Regering & politiek

NIE en Europees Register voor buitenlanders in Spanje
Padron (bevolkingsregister)

Nutsvoorzieningen
Nederlandse radioWERKNEMERS

Werk zoeken
Salarissen in Spanje
Sociale wetgeving
Full time werken
Part time werken
Werkeloosheid

ONDERNEMERS
Werkgeversverplichtingen
Bedrijf starten in Spanje
SL (besloten vennootschap)
Business Plan
Marketing
Autonomos
Loonbelasting
IVA omzetbelasting
Vennootschapsbelasting


SHD informeert en adviseert u op juridisch gebied, o.a. ten aanzien van:

Home   |   Hoe werkt het?   |   Bedrijven   |     Kennisbank    |    Lidmaatschap   |   Helpdesk  |  Nieuws  |  Alleen Leden 

Spanje Help Desk


Kennis centrum over wonen, werken en leven in Spanje.


  Specialisten  |  FAQ  |  Samenwerking  |  Links  | Contact
Wij stoppen met dit overzicht want we kunnen nog pagina's lang doorgaan, o.a. door u te vertellen dat bepaalde leden ook recht hebben op 1e lijns hulp en advies bij juridische zaken (beperkte rechtsbijstand), vertalingen, bedrijfsadvies, fiscaal advies, tal van voorbeeld contracten, boeken etc. etc.

Maar het beeld is wel duidelijk, een lidmaatschap bij Spanje Help Desk (SHD) geeft u zo veel voordelen, en bescherming tegen fouten en verkeerde beslissingen, dat u de kosten voor een lidmaatschap er snel uit heeft.

Doen dus ...........................lid worden.